Direktlänk till inlägg 8 maj 2013
antal: 24 st
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl kallt vatten
2 tsk vaniljsocker
GLASYR:
150 gram smör
1,5 dl strösocker
2 st äggulor
2 tsk vaniljsocker
DEKORATION:
1 påse kokosflingor
GÖR SÅ HÄR:
1. Vispa ägg och socker.
2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt sedan vattnet i smeten.
3. Rör ner dem torra ingredienserna i smeten.
4. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna.
5. Grädda kakan i 225 grader tills kakan fått en fin färg, prova med stickprov.
6. Sjud smör, socker, äggulor och vaniljsocker i en kastrull i några minuter.
7. Bred ut glasyren över den färdiggräddade kakan och strö kokos eller strössel över.
8. skär kakan i bitar när glasyren har svalnat.
30 st hallon 2 gula kiwi skivad 2 gröna kiwi skivad 1 äppel 20 st gröna vindruvor 10 st röda vindruvor 15 st svarta vindruvor 1 skivad banan 30 st blåbär 15 st delade jordgubbar i skivad apelsin "SÅS" 1,5 dl apelsinsaft ...
Antal: 2 glas 4 dl mjölk 4 tsk socker 4 tsk kakao GÖR SÅ HÄR! 1. värm mjölken i en kastrull. Den får ej koka. 2. Blanda kakao och socker. 3. Vispa ner kakaoblandningen i mjölken. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 | 9 | 10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|