Direktlänk till inlägg 8 maj 2013
Antal: 20 st
2 st ägg
3 dl strösocker
150 gram smör
1,5 dl mjölk
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 msk kakao
GLASYR:
4 dl florsocker
4 msk smör
5 msk kallt starkt kaffe
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
DEKORATION:
kokosflingor
GÖR SÅ HÄR:
1. vispa ägg och socker vitt och pösigt
2. smällt smöret, tillsätt mjölken och häll i blandningen i ägg/socker smeten.
3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Blanda i lite i taget i smeten.
4. Häll i smeten i en smord och broad form inte i en långpanna! Grädda kakan i 200 grader i ca 20min. Kan ska inte vara helt färdiggräddad i mitten när du tar ut den. Låt den sedan svalna.
5. Gör glasyren genom att smälta smöret i en kastrull. Vispa sedan i dem övriga ingredienserna, tills glasyren är helt slät. Häll den över kakan och strö över kokosflingor. Låt glasyren stelna helt innan de sär upp den lite kladdiga kakan.
30 st hallon 2 gula kiwi skivad 2 gröna kiwi skivad 1 äppel 20 st gröna vindruvor 10 st röda vindruvor 15 st svarta vindruvor 1 skivad banan 30 st blåbär 15 st delade jordgubbar i skivad apelsin "SÅS" 1,5 dl apelsinsaft ...
Antal: 2 glas 4 dl mjölk 4 tsk socker 4 tsk kakao GÖR SÅ HÄR! 1. värm mjölken i en kastrull. Den får ej koka. 2. Blanda kakao och socker. 3. Vispa ner kakaoblandningen i mjölken. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 | 9 | 10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|